Consells

Amb l’afany de reduir el consum energètic, prevenir accidents, aconseguir un estalvi energètic aquí us deixem tot un seguit de consells:

Deu minuts de finestres obertes són suficients per ventilar.

Un habitatge mal aïllat necessita més energia perquè s’escalfi, fet que augmenta de manera considerable la factura.

Les calderes de gas o condensació permeten obtenir un estalvi al mes del 35% aproximadament. Segons l’habitatge és important tenir una caldera ajustada a les necessitats.

Les estufes de llenya són encara una de les fonts més rendibles des del punt de vista  ecològic i econòmic. Les estufes de llenya només necessiten llenya, una font d’energia renovable. D’aquesta manera, permeten l’estalvi d’energia elèctrica, de gasoil o gas a la llar.

Rentar a mà amb aigua calenta pot resultar fins a un 60% més car que fer-ho amb el rentaplats.

Quan adquiriu una rentadora nova, tingueu en compte l’etiqueta energètica, la capacitat i la possibilitat d’adquirir un model bitèrmic (entrada d’aigua calenta i freda per separat).

La rentadora és després del frigorífic i el televisor, l’electrodomèstic que més energia consumeix a la llar.

La temperatura de la nevera s’ha de mantenir entre els 3 i 5ºC, en el cas del congelador no convé reduir la temperatura per sota dels -18ºC.

Tanca el gas en absències llargues. Com a precaució, és recomanable tancar la clau de pas del gas de casa teva si ets fora durant un llarg període.

Deixar electrodomèstics en stand-by o carregadors endollats quan no els fem servir pot suposar un 5% del consum energètic.

La calefacció i l’aire condicionat, a temperatura raonable: Durant el dia la temperatura aconsellada de la calefacció és entre  17º i 21º. Mentre que per l’aire acondicionat es aconsellable 24º o 25º graus.

Revisa la potència contractada: Com més potència, més cost. Segons la casa i les necessitats, la potència més habitual està entre els 4 i els 10 kW. Has de poder endollar alhora els aparells que necessitis.

Col·loca els electrodomèstics, especialment fogons, televisors i equips de so, a una distància prudencial de la paret per evitar el sobreescalfament. Si surt fum o alguna olor inusual, desconnecta’ls immediatament i fes-los revisar per un tècnic.

No utilitzis mai aparells amb cables pelats, clavilles trencades, endolls deteriorats, etc.  Substitueix tots els cordons elèctrics pelats o fets malbé.

No manipulis mai un aparell o element de la instal·lació amb les mans molles o en llocs humits. L’aigua és conductora de l’electricitat.

Cal prestar una atenció especial als diferents aparells que hi puguin haver dintre el bany. L’aigua es una gran conductora d’electricitat així que s’està molt exposat a una descarrega elèctrica.

Abans de perforar el sostre o la paret, seria bo que es comprovés que no existeix cap canalització elèctrica darrera al lloc on es vol perforar, ja que podria causar una averia o fins tot una electrocució.

Si a l’habitatge s’olora a gas el primer que s’ha de fer es no accionar cap mecanisme elèctric i posteriorment una correcte ventilació del mateix.

Cal evitar utilitzar preses múltiples ja que pot provocar una sobrecàrrega i cremar la instal·lació, alguns dels aparells o fins i tot provocar un incendi.

Cada vegada que s’hagi de manipular qualsevol instal·lació elèctrica, aquesta ha d’estar desconnectada de la xarxa elèctrica o del circuit elèctric corresponent.

Cada vegada que s’hagi de manipular qualsevol instal·lació elèctrica, aquesta ha d’estar desconnectada de la xarxa elèctrica o del circuit elèctric corresponent.